'Sinds ik hersenletsel heb bestaan er twee werelden: de snelle wereld en de langzame wereld.

Ik heb steeds strijd tussen deze twee werelden. Ik zit in de langzame wereld, maar wil dat helemaal niet.'

Naar Professionals in NAH

Hersenletsel gevolgen

Gevolgen van hersenletsel

Hersenletsel kan gevolgen hebben voor het dagelijkse leven en de omgeving.

Gevolgen voor uw dagelijkse leven

Al deze oorzaken op de eerste pagina hebben grote gevolgen voor het dagelijkse leven. U heeft te maken met onomkeerbare processen, die grote invloed op uw leven kunnen hebben. 
Zaken die vroeger vanzelfsprekend waren zijn dat nu niet meer (bijvoorbeeld zonder boodschappenlijstje boodschappen doen, plannen, structuur aanbrengen). U moet uw plek in het leven weer terug vinden, samen met uw naasten. Dit kan een pijnlijk en langdurig proces zijn. Professionals in NAH biedt begeleiding na Niet Aangeboren Hersenletsel.

Gevolgen voor uw omgeving

Behalve dat uzelf met deze zaken wordt geconfronteerd, heeft hersenletsel ook impact op uw omgeving, uw partner, gezin, familie en/of vrienden. Zij zien misschien geen gevolgen van uw letsel. Zij denken misschien dat uw huidige leven naadloos aansluit op  uw ‘vorige’ leven. U moet uitleggen dat dat niet het geval is. U vraagt om begrip voor uw situatie, om vervolgens te ontdekken dat dat begrip helaas van zeer tijdelijke aard is. Hoe maakt u duidelijk dat u juist nu wel begrip en geduld nodig heeft? Professionals in NAH ondersteunt ook uw omgeving, door bijvoorbeeld partnerdagen te organiseren. Via de video hierboven krijg u een indruk van hoe zo'n partnerdag eruit ziet.

Over deze website

Wij willen de bezoekers van deze website uitleg geven over hersenletsel, de gevolgen van hersenletsel en ervaringen van mensen. Dit is een initiatief van Professionals in NAH, een organisatie die begeleiding biedt aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Blijf op de hoogte

Volg Professionals in NAH op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Niet Aangeboren Hersenletsel.

Volg ons op Facebook

Brochures Professionals in NAH

 

Bel voor meer informatie 0573-442646 of stuur een e-mail